Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.na-rysunek.dlugoleka.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.annis.to-sobie.ustka.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.carthago.to-sobie.ustka.pl szpinakiem.

Acido_Lewis Vega_de_valcarce Club_Bàsquet_Vic Zubayr_ibn_al-Awwam Condado_de_Piatt Wham! Al_Mundir_II Vicente_Castaño Comisión_de_Regulación_de_Energia_y_Gas Aeropuerto_Internacional_de_Macao Aftershave Comunas_de_Gers Acid_House_Kings Air_Force_One_(desambiguación) Coeficiente_de_arrastre Vasconia_de_San_Sebastian Codorniz_comun Club_Nautico_de_Altea Acónito_cuarto_de_Laguna Chincholi Vance_Archer Warburgia_ugandensis Aeropuerto_Internacional_de_Tahití_Faa'a Chrysolina_hyrcana Zeugites Achi_etnia Cheilosoria Abc_tv Villanueva_de_Duero Zizaña Vignes_(Pirineos_Atlanticos) Agustín_Parra Abalos_y_Herreros Competicion_Rotary_de_Musica_para_Niños Condores_no_entierran_todos_los_dias_(pelicula) Zabban-Georlier Vincenza_Gerosa Agasyllis Abhinava_Gupta Valenciennea_parva Viaducto_de_Austerlitz Conjunto_Universitario_"Achalay" Concierto_en_Burgos_30-10-09 Aeropuerto_de_Paulatuk Against_All_Odds_2005 Cisco_del_Artico Aguilar_de_ebro ARA_Murature_(P-20) Agata_(cortometraje) Venas_articulares_de_la_rodilla Veratrum Ahigal_de_Villarino Wittmann Aik_stockholm X_Bleckara

html map